Origanum vulgare L. - Doorlevend

Marjolein doorlevend

Artikel n° 1112 - EAN : 5606619502697 - Inhoud : 1 g

Marjolein doorlevend

2,90  btw inbegrepen

Artikelnummer: 1112 Categorieën: ,
Beschrijving

Gemakkelijk te kweken, bijenvoederplant. Vers of droog worden de bladeren in de mediteraanse keuken gebruikt, o.a. bij pasta, pizza, gebraad en tomatengerechten. De smaak ligt tussen die van thym en marjoraan.

Zaai 0,5 cm diep in een zaaikistje of potje. Kweek op bij 18‑22°C en plant de zaailingen op een zonnige plaats in de tuin uit vanaf half mei, op een afstand van 30 cm van elkaar. Vanaf half mei kan rechtstreeks in volle grond gezaaid worden. Om krachtig te blijven moeten de planten op tijd ingesnoeid worden.

  • Kiemtemperatuur : 18 - 22 °C
  • Kiemduur in volle grond : 14 - 21 dagen
  • Zaaidiepte : 0,5 cm
  • Afstand tussen de lijnen : 30 cm
  • Afstand op de lijn : 30 cm
  • Zaaidichtheid : 20 g / are
  • Aantal zaden per gram : +/- 5000 zaden
  • Levensduur : 5 - 6 jaren
  • Ligging : Zon
  • Hoogte : 25 - 50 cm
  • Potculture : Ja
  • Honingrijke bloem : Ja
  • Zaaien in een verwarmde serre of binnen :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
  • Zaaien onder koud glas :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
  • Zaaien in volle grond :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
  • Oogst :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12

Beschrijving

Gemakkelijk te kweken, bijenvoederplant. Vers of droog worden de bladeren in de mediteraanse keuken gebruikt, o.a. bij pasta, pizza, gebraad en tomatengerechten. De smaak ligt tussen die van thym en marjoraan.

Zaai 0,5 cm diep in een zaaikistje of potje. Kweek op bij 18‑22°C en plant de zaailingen op een zonnige plaats in de tuin uit vanaf half mei, op een afstand van 30 cm van elkaar. Vanaf half mei kan rechtstreeks in volle grond gezaaid worden. Om krachtig te blijven moeten de planten op tijd ingesnoeid worden.